Komunia II
Dania do wyboru:
-Rosół z makaronem
-Zupa „szpaki” (bulion z kawałkami mięsa i warzywa)
-Żurek
-Flaki lub chłodnik
-Devolaille
-Filet z kurczaka w płatkach migdałowych
-Schab pieczony z morelą i śliwką
-Zraz wieprzowy w sosie z zielonego pieprzu lub z kaparami
-Ziemniaki młode
-Kapusta młoda z koperkiem lub warzywa z wody
-Zestaw surówek ( z czerwonej kapusty, wiosenna, z selera)
-Barszcz czerwony +pasztecik mięsny lub ptyś nadziewany masą pieczarkową
-Półmisek wędlin pieczystych ( żeberka, boczek, karkówka, pasztet)
-Schab po warszawsku lub indyk w maladze
-Galaretka z nóżek wieprzowych lub tymbaliki drobiowe
-Szynka ze szparagami w galarecie
-Pomidorki faszerowane
-Tatar
-Jajko w majonezie i faszerowane
-Śledź po węgiersku
-Śledź z cebulką lub w śmietanie
Sałatki – 2 rodzaje do uzgodnienia
– np. „Małgosia”, grecka, jarzynowa
– Sałatka owocowa w arbuzie lub w ananasie
– Owoce sezonowe np. truskawki
Dodatki:
- pomidor
- ogórek
- chrzan
- masło
- pieczywo
Ciasto:
- makowiec
- sernik
- szarlotka
- tort
- lody
Tort we własnym zakresie lub płatny dodatkowo
Kawa, herbata, napoje: soki, woda
Inne potrawy zgodnie z życzeniami osoby zamawiającej.
Dzieci do lat 3 bezpłatnie
Dzieci do lat 12 50% stawki osoby dorosłej