Komunia II

Dania do wyboru:

-Rosół z makaronem
-Zupa „szpaki” (bulion z kawałkami mięsa i warzywa)
-Żurek
-Flaki lub chłodnik

-Devolaille
-Filet z kurczaka w płatkach migdałowych
-Schab pieczony z morelą i śliwką
-Zraz wieprzowy w sosie z zielonego pieprzu lub z kaparami

-Ziemniaki młode
-Kapusta młoda z koperkiem lub warzywa z wody
-Zestaw surówek ( z czerwonej kapusty, wiosenna, z selera)

-Barszcz czerwony +pasztecik mięsny lub ptyś nadziewany masą pieczarkową

-Półmisek wędlin pieczystych ( żeberka, boczek, karkówka, pasztet)
-Schab po warszawsku lub indyk w maladze
-Galaretka z nóżek wieprzowych lub tymbaliki drobiowe
-Szynka ze szparagami w galarecie
-Pomidorki faszerowane
-Tatar
-Jajko w majonezie i faszerowane
-Śledź po węgiersku
-Śledź z cebulką lub w śmietanie

Sałatki – 2 rodzaje do uzgodnienia

– np. „Małgosia”, grecka, jarzynowa
– Sałatka owocowa w arbuzie lub w ananasie

– Owoce sezonowe np. truskawki

Dodatki:

  • pomidor
  • ogórek
  • chrzan
  • masło
  • pieczywo

Ciasto:

  • makowiec
  • sernik
  • szarlotka
  • tort
  • lody

Tort we własnym zakresie lub płatny dodatkowo

Kawa, herbata, napoje: soki, woda

Inne potrawy zgodnie z życzeniami osoby zamawiającej.

Dzieci do lat 3 bezpłatnie
Dzieci do lat 12 50% stawki osoby dorosłej